YouTube abonelikleri tek tek iptal ediyor

Medyaloji.net » youtube » YouTube abonelikleri tek tek iptal ediyor
YouTube abonelikleri tek tek iptal ediyor

YouTube, milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Platform, bazı abonelikleri tek tek iptal etmeye başladı.

YouTube Premium abonelikler hakkında çarpıcı bir karar aldı. Geçtiğimiz senelerde hayata geçirilen ve Türkiye'de 57,99 TL (1,78 dolar) olan YouTube Premium, reklamları tamamen kaldırmanın yanı sıra YouTube Music erişimi de sağlıyor. Ancak ABD'de bu hizmet için aylık 13,99 dolar (yaklaşık 455 TL) ödemeniz gerekiyor. Almanya'da ise bu fiyat 12,99 euro (yaklaşık 422 TL) olarak belirlenmiş durumda. Bu fiyat farkları, bazı kullanıcıları VPN ile konumlarını değiştirerek farklı ülkelerden YouTube Premium abone olmaya yöneltiyor.

Netflix'in aksine, YouTube bugüne kadar kullanıcıların hangi ülkeden Premium abonesi olduğuyla ilgilenmiyordu. Ancak, Reddit'te paylaşılan ekran görüntülerine göre Google, bu konudaki politikasını değiştirmiş durumda. VPN kullanarak farklı ülkelerden abone olan kullanıcıların abonelikleri, Google tarafından otomatik olarak iptal ediliyor.

Google, VPN ile yapılan abonelikleri tespit etmek ve iptal etmek için kayıtlı ödeme yöntemlerini kullanıyor. Örneğin, ABD'de yaşayan biri Ukrayna veya Türkiye gibi YouTube Premium'un daha uygun fiyatlı olduğu bir ülkeden abone olmaya çalıştığında, Google ilgili ülkede kayıtlı bir kredi kartı istiyor. Bu da VPN ile farklı ülkeden abonelik almanın önüne geçiyor.

Bu gelişme, VPN kullanarak YouTube Premium aboneliği alan kullanıcılar için önemli bir uyarı niteliğinde. Google'ın bu yeni politikası, uygun fiyatlı abonelik arayışında olan kullanıcıların alternatif çözümler bulmasını gerektirebilir.

YORUMLAR