X'te üst düzey atama

Medyaloji.net » twıtter » X'te üst düzey atama
X'te üst düzey atama

X Küresel Pazarlama Başkanı olarak görev alacak isim belli oldu.

Sosyal medya platformu X’te uzun süredir boş olan pazarlama başkanlığı pozisyonuna Hyundai’nin eski CMO’su Angela Zepeda atandı.

Innocean ABD’de çalıştığı sırada 2019’da Hyundai’ye CMO olarak katılan Zepeda, geçtiğimiz günlerde rolünün CCO olarak değiştirilmesi üzerine şirketten ayrılmıştı. X CEO’su Linda Yaccarino ile uzun yıllardır arkadaş olduğu ifade edilen Zepeda, küresel pazarlama başkanı olarak X’in pazarlama faaliyetlerine liderlik edecek.

X’te paylaştığı açıklamasında dönüşümü daha da ileriye taşımak adına istisnai bir lideri işe almanın önemini vurgulayan CEO Linda Yaccarino, Zepeda’nın bir markanın küresel ölçekte nasıl büyütülebileceğini anladığını ve inovasyonlarının arttığı bir ortamda pazarlama faaliyetlerini yönetmek için doğru kişi olduğunu ifade etti.

Eski adıyla Twitter’ın 2022 sonlarında Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından geniş çaplı işten çıkarmalar yaşanmış, dönemin CMO’su Leslie Berland yönetimindeki pazarlama ekibi tasfiye edilmişti. X’te uzun süredir herhangi bir pazarlama başkanı ya da CMO görev almıyordu.

YORUMLAR