The British Academy'den 2 Türk'e onur

Medyaloji.net » iş dünyası » The British Academy'den 2 Türk'e onur
The British Academy'den 2 Türk'e onur

Prof. Dr. Ayşe Zarakol ve Prof. Dr. Ayhan Kaya, akademinin bu yılki üyeleri arasında yer aldı.

Birleşik Krallık’ın beşeri ve sosyal bilimler alanındaki ulusal akademisi The British Academy tarafından bu yıl üyeliğe seçilen 86 akademisyen arasında iki Türk yer aldı. Cambridge Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Zarakol ve Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayhan Kaya, The British Academy Üyeliğine seçildi.

Uluslararası ilişkiler alanında çalışmalar yürüten Prof. Dr. Zarakol ve Prof. Dr. Kaya, bin 700’ü aşkın seçkin akademisyenden oluşan topluluğa katıldı. 

The British Academy’nin bu yılki üyelerinin 52’si İngiltere’deki 21 üniversiteden, 30’u ise aralarında ABD, Almanya, Avustralya, İsrail, İsviçre ve Türkiye gibi ülkelerden seçilirken sanat, edebiyat, gazetecilik ve film yapımcılığı alanlarından dört isim de onursal üyeliğe seçildi.

The British Academy Başkanı Prof. Julia Black, “Bu yılki üyeler grubuna hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyor ve her birini en içten dileklerimle kutluyorum. Akademinin kurulduğu 1902 yılından bu yana disiplinlerimizin en iyilerini temsil eden üyelerimiz kurumun can damarı olmuştur. Onların uzmanlığı, enerjisi ve zamanı olmasaydı, sahip olduğumuz etkimiz de olmazdı. Yeni üyelerimizle çalışmayı dört gözle bekliyorum. Uzmanlıklarının genişliği ve derinliği, akademiye çok şey katıyor” açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR