Tetris, 40. yaşını “Tetris Forever” ile kutluyor!

Medyaloji.net » medya » Tetris, 40. yaşını “Tetris Forever” ile kutluyor!
Tetris, 40. yaşını “Tetris Forever” ile kutluyor!

Digital Eclipse de bunu kutlamak için serinin geçmişinden 15'in üzerinde klasik oyunu bir araya getiren kapsamlı bir derleme olan Tetris Forever'ı yayınlıyor.

Bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek olan bu koleksiyon, hayranlarına Tetris’in zengin geçmişinde nostaljik bir yolculuk sunacak ve birçok oyun Japonya dışında ilk kez görücüye çıkacak. Öne çıkanlar arasında, tanıdık oyuna yeni bir dokunuş katmayı vaat eden yepyeni bir oyun olan Tetris Time Warp de yer alıyor.

Hayranlar, çok oyunculu favori oyun Tetris Battle Gaiden’da mücadele edebilir, Super Bombliss’te patlayıcı zincirleme reaksiyonlar oluşturabilir ya da 1984’te Electronika 60 bilgisayarında yayınlanan ilk Tetris’in aslına sadık bir şekilde yeniden yaratılmasıyla en başa dönebilir.

Geçmişe dönüşlere ek olarak, koleksiyonda Tetris’in yaratıcısı Alexey Pajitnov ve The Tetris Company’nin kurucusu Henk Rogers arasındaki ömür boyu süren dostluk ve işbirliğini inceleyen 90 dakikayı aşkın belgesel de yer alıyor. Bu filmler, oyunun dünya çapında üne kavuşmasının ardındaki büyüleyici ve daha önce anlatılmamış hikayeleri ortaya çıkaracak.

 

YORUMLAR