Saat: 07:58
Bu yıl dijital operatör Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "Platin Global 100 Ödülleri" sahiplerini buldu.
Platin dergisinin, Ipsos ile birlikte çalışarak yürüttüğü "Platin Global 100 Endeksi"nin teması bu yıl "dijitalleşme" olarak belirlendi.
Platin Global 100 Ödülleri Töreni'nde, "Ulaştırma Sektörü Dijitalleşme Ödülü" Türk Hava Yolları'na, "Enerji ve Petrol Sektörü Dijitalleşme Ödülü" TÜPRAŞ'a, Savunma Sektörü Dijitalleşme Ödülü ASELSAN'a, "Metal Sektörü Dijitalleşme Ödülü" KARDEMİR'e, "Gıda Sektörü Dijitalleşme Ödülü" Ülker'e, Mobilya Sektörü Dijitalleşme Ödülü" Yataş'a, "Lojistik Sektörü Dijitalleşme Ödülü" Netlog Lojistik'e, "İlaç Sektörü Dijitalleşme Ödülü" Abdi İbrahim'e, "İnşaat Sektörü Dijitalleşme Ödülü" TAV İnşaat'a, "Kimya ve Plastik Sektörü Dijitalleşme Ödülü" Aksa Akrilik'e verilirken, "Platin Dergisi Teknoloji Özel Ödülü"nün sahibi Hitay Holding, "Turkcell Özel Ödülü"nün sahibi ise Yıldız Holding oldu.
Ödül törenine, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan video konferans yöntemiyle katıldı.
Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, 2020 yılı ödüllerinin temasının dijitalleşme olduğunu hatırlatarak, "Dijitalleşme 21. yüzyılda yükselen bir trend olmasına rağmen, pandemi koşullarından kaynaklı olarak ayrı bir ivme kazandı." dedi.
Dijitalleşmeye yatırım yapan ve bu dönüşümü sağlayabilen organizasyonların rakiplerini geride bıraktığını kaydeden Dağlıoğlu, "İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde bu dönüşümün daha da hızlandığını ve dijitalleşmede rekabetin arttığını hepimiz tecrübe ediyoruz." ifadesini kullandı.
Dijitalleşmenin ülkeler için kritik öneme sahip olduğuna dikkati çeken Dağlıoğlu, şunları kaydetti:
"Dijitalleşme söz konusu olduğunda şirketlerin ve kurumların bu alandaki rekabetinin ötesinde ülkeler arasındaki rekabet daha kritik önem taşımakta. Türkiye'deki tüm ilgili paydaşları olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizin küresel rekabette hak ettiği konumda yer alması için tüm enerjimizle çalışıyoruz. Uluslararası doğrudan yatırımların, sürdürülebilir kalkınmanın temel dinamiklerinden biri olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Uluslararası yatırımların faydalarına baktığımız zaman; ülkemize sermaye girişinin sağlanması, ülkemizde istihdam oluşturulması, Türkiye’nin bölgesel bir üretim merkezi olarak konumlanarak ihracatının artırılması gibi maddeleri sayabiliriz. Bütün bu maddelere ek olarak, belki de en önemli faydası ise teknoloji transferi sağlanmasıdır."