KAGİDER ilk sürdürülebilirlik raporunu paylaştı

Medyaloji.net » iş dünyası » KAGİDER ilk sürdürülebilirlik raporunu paylaştı
KAGİDER ilk sürdürülebilirlik raporunu paylaştı

Dernek, kurulduğu 2002 yılından bu yana yürüttüğü faaliyetleri ve etkilerini özetleyen sürdürülebilirlik raporunu yayımladı.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), ilk sürdürülebilirlik raporunun çıktılarını bugün Raffles Istanbul’da düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Raporda; derneğin 2002 yılında kurulduğu tarihten itibaren faaliyetleri, proje ve işbirliklerine ilişkin detaylara yer verildi. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı kabul ettiği 25 Eylül 2015 tarihinin yıldönümünde gerçekleştirilen basın toplantısında KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu’nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ile KAGİDER üyesi girişimci kadınlar da yer aldı.

 Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki en önemli yol haritasını sunan küresel hedeflerine hizmet etmekten mutluluk duyduklarını belirten KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, 17 maddeden oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan 9’una doğrudan katkı sunduklarını vurguladı ve “KAGİDER’in 22 yıllık yolculuğu, sadece bir sivil toplum kuruluşunun büyümesi değil, aynı zamanda bir toplumun köklü dönüşümünün hikayesidir. Bu süre zarfında KAGİDER, kadın girişimciliğini destekleyerek kadınların ekonomik hayatta daha görünür olmasını sağlamış ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında önemli adımlar atmıştır” dedi.

22 yılda derneğin yarattığı etkiyi rakamlarla ortaya koyan Esra Bezircioğlu, bugün 46 farklı sektörden 500’ü aşkın üyesiyle birlikte 110 milyar dolarlık ciro ve 250 bin kişilik istihdam gücüne sahip bir dernek olarak Türkiye ekonomisinin yüzde 10’unu temsil ettiklerini söyledi.

Sürdürülebilirlik raporunun ayrıntılarını basın mensuplarıyla paylaşan KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Beyzade Berkol ise bugüne kadar 162 paydaş şirket ile 80 projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı. KAGİDER’in projeleri arasında kadın girişimcilerin dijitalleşme süreçlerine destek olmak, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda iş yapma fırsatları yaratmak, kadınların liderlik kapasitelerini geliştirmek gibi alanlarda çalışmalar bulunduğunu ileten Beyza Beyzade Berkol, şöyle devam etti: “Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak fırsat eşitliği sağlamayı ve kadınların finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer alması için çaba sarf ediyor ve Türkiye’de kadınların eşit temsili ve yaşam haklarının güvence altına alındığı bir gelecek hayal ediyoruz. Bu projeler ile kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmelerine katkı sağlayarak toplumsal cinsiyet eşitliğine ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

 

YORUMLAR