Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

Medyaloji.net » medya » Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti
Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında aramızdan ayrıldı.

Temmuz ayında düşerek başını çarpan ve geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğun bakıma alınan Güneri Cıvaoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

30 Temmuz 1939’da Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, çalışma hayatına Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken başladı. Gazeteciliğe Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak adım atan Cıvaoğlu, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun kuruluşunda sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı.

Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi eğitimi alan Güneri Cıvaoğlu, Tercüman ve ortağı olduğu Güneş gazetelerinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. 1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cıvaoğlu, bir dönem Show TV’de yöneticilik görevi üstlendi ve 1996 itibarıyla Milliyet gazetesinin başyazarı oldu. Kanal D’de ana haber bülteni sunuculuğu yaptı, Durum ve Şeffaf Oda gibi programlarla da izleyicisiyle buluştu. İstanbul Barosu’nda kayıtlı avukat olan Cıvaoğlu, bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gazetecilik dersleri de verdi.

Güneri Cıvaoğlu’nun cenazesinin, perşembe günü saat 11.00’de Milliyet gazetesinde gerçekleştirilecek törenin ardından Teşvikiye Camisi’nden uğurlanacağı belirtildi.

YORUMLAR