FLO GROUP ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Medyaloji.net » iş dünyası » FLO GROUP ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı
FLO GROUP ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

FLO GROUP, sektör paydaşları için rehber niteliğindeki ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

 Sürdürülebilirlik yaklaşımını bir kurum kültürü haline getirmeyi önceliklendiren şirket, 2022 yılında başlayan ve devam eden sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ilgili olarak, sektördeki öncü konumuna yakışan bir sürdürülebilirlik stratejisi geliştirdi.

Ayakkabı sektörünün dönüşüm yolculuğuna yön verme vizyonuyla 3 kıtada 25 ülkede faaliyet gösteren FLO GROUP, GRI Standartları’na uyumlu olarak hazırladıkları ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Şirket ekonomik, sosyal ve çevresel etkisini ve yönetim stratejisini bu raporda “Dünya için FLO GROUP”, “Herkes için FLO GROUP” ve “Dönüşüm için FLO GROUP” başlıkları altında anlattı.

Herkesin ayakkabıcısı olmanın sorumluluğunu üstlenerek, attıkları her adımda çevreye, topluma ve paydaşlarına değer katmayı hedeflediklerini ifade eden FLO GROUP CEO’su Yenal Gökyıldırım, “Kopyalanamaz bir iş modeli olarak tarif ettiğimiz; çok kanallı, çok markalı 360 derece entegre perakendecilik yaklaşımımız, ürün uzmanlığımızla bir araya gelerek sürdürülebilir büyüme performansımızın anahtarını oluşturuyor. FLO GROUP olarak attığımız her adımı çalışma arkadaşlarımız, tedarikçilerimiz ve tüm paydaşlarımız kısacası uçtan uca tüm ekosistemimizi daha ileriye götürmek için atıyoruz. Her adımımızda “merkezimiz insan” değerimizden yola çıkarak çalışma arkadaşlarımızın refahı, esenliği, kişisel ve mesleki gelişimini destekliyoruz. Ayakkabının yolculuğunu A’dan Z’ye sahiplenen bir şirket olarak doğrudan 15 bin, dolaylı olarak 70 bin kişilik bir istihdama olanak sağlarken kayıtlı müşteri rakamımızı 28 milyona çıkarttık. Tüm kanallarımızda yaklaşık 700 milyonluk bir trafiği yönetiyoruz. Gençlerin ve kadınların istihdama eşitlikle katılarak kariyer yolculuklarında ilerlemeleri için sektörümüzde öncü adımlar atıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız global marka portföyümüz ile tedarik ekosistemimiz ve iş ortaklarımızın hacmini geliştirirken, ülkemizin markalı ihracat kapasitesini artırarak hep birlikte büyüyoruz. Milyonlarca müşterimizin ihtiyaç ve beklentilerine en uygun çözümleri üretmek için ürün ve markalarımızın erişilebilirliğinin yanı sıra toplumsal dayanıklılık ve gelişim programlarımızı sürdürürken afetler gibi ani gelişen durumlarda kaynaklarımızı tüm ekosistemimiz için seferber ediyoruz” dedi.

15 bin kişiye istihdam sağlıyor
Hayatın her alanında eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığı savunan, kadının güçlenmesi ve ekonomik istihdama katılımını projeleriyle destekleyen FLO GROUP, fırsat eşitliği konusunda farkındalığı artırmak ve çalışanlarının kariyer yolcuklarında adımlarına güç katmak için projeler üretmeye devam ediyor. Toplumsal hayata değer katacak sosyal projeleri önceliklendiren FLO GROUP, 2023 yılı itibarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bu topluluğun yüzde 46’sı kadın çalışanlardan oluşuyor.

Cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık konularında çalışmalarını yürüten ve Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitesi oluşturan FLO GROUP, kadınlar ve gençlerin iş yaşamına eşit şekilde katılmalarını ve iş yaşamında var olmalarını desteklerken, “Kimseyi Geride Bırakmama” yaklaşımıyla dezavantajlı gruplar için fırsat eşitliğini sağlayan projelere yatırım yapıyor.

YORUMLAR