DİMES'e yeni kurumsal ilişkiler ve iletişim direktörü belli oldu

Medyaloji.net » medya » DİMES'e yeni kurumsal ilişkiler ve iletişim direktörü belli oldu
DİMES'e yeni kurumsal ilişkiler ve iletişim direktörü belli oldu

DİMES bünyesinde kurumsal ilişkiler ve iletişim direktörü olarak görev yapacak isim belli oldu.

DİMES’te üst düzey bir atama gerçekleşti. Sanem Anıl, 20 yılı aşkın sektörel tecrübesiyle şirketin kurumsal ilişkiler ve iletişim direktörü olarak göreve başladı.

Alanındaki uzmanlığı ve birikimiyle farklı sektörlerden ulusal ve küresel şirketlere değer katan Sanem Anıl, DİMES bünyesinde kurumsal iletişim, kurumsal ilişkiler, regülasyon ve sürdürülebilirlik gibi konularda sorumluluk üstlenecek. Anıl, ilgili departmanlar ve danışman iş ortaklarıyla birlikte hazırlanacak paydaş analizleri ve haritaları ışığında, bütünsel iletişim planlarının oluşturulması ve uygulanmasının sağlanmasından, gıda ve diğer sektörel regülasyonlar doğrultusunda kamu kurumları ve STK’larla ilişkilerin yürütülmesinden, sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar ve kurumsal sosyal sorumluluk programlarından sorumlu olacak.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan Sanem Anıl, kariyerine başladığı ve 2003 – 2007 yılları arasında iletişim ve regülasyon işleri uzmanı olarak görev aldığı British American Tobacco (BAT) bünyesinde iç ve dış iletişim çalışmalarında, bakanlıklar ve düzenleyici kurumlarla etkili iletişim ve uyum sağlanmasında önemli rol üstlendi. Tire Halk Merkezi ve Kadir Has Üniversitesi Tütün Müzesi gibi kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin planlanması ve uygulanmasına katkıda bulundu.

2007 – 2009 yılları arasında Ankara’da yerleşik Hollanda Yüksek Öğrenim Enstitüsü (NİHA) İletişim ve Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Sanem Anıl, NİHA’nın tüm iletişim süreçlerinin yönetilmesinin yanı sıra, Hollanda ve Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında doğrudan etkileşimi kolaylaştıran ve ikili ilişkileri güçlendiren tanıtım turları, düzenli akademik ve kültürel etkinliklerle akademik topluluk oluşumu, orta kariyer profesyonellerine yönelik eğitim programları gibi çalışmalar yürüttü.

Sanem Anıl, 2010 – 2018 yılları arasında BP Türkiye Kıdemli İletişim ve Medya İlişkileri Müdürü olarak, şirketin iç ve dış iletişim stratejisinin uygulanması, bu stratejinin dış pazar koşulları ve iç organizasyon dinamikleriyle uyumlu hale getirilmesi, kurumsal itibar ve marka imajı, kurumsal sosyal sorumluluk, kriz iletişimi konularının yanı sıra dijital ve sosyal medya yönetimi konularında da sorumluluk üstlendi. Bu dönemde, grup CEO’sunun Türkiye ziyaretleri, 2017 Dünya Petrol Kongresi ve 2016 Dünya Enerji Kongresi, BP Baş Ekonomisti ve bağımsız akademisyenler gibi kamu sektörü paydaşlarına ve medyaya yönelik seminer ve konferanslar, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları BP sponsorluğu koordinasyonu gibi projelerde rol aldı.

2020 – 2022 yılları arasında serbest iletişim danışmanı olarak Novo Nordisk Türkiye’ye proje danışmanlığı hizmeti veren Sanem Anıl; şirketin kurumsal ilişkiler ekibi, PR ve diğer stratejik iş ortaklarıyla işbirliği içerisinde diyabet ve obezite odaklı sosyal projelerinin yönetimi ve uygulanmasında sorumluluk üstlendi. DİMES’e katılmadan önce 2022-2024 yılları arasında AYDEM Perakende Kurumsal İletişim Müdürü görevini yürüten Sanem Anıl, Aydem Perakende Liderlik Ekibi Üyesi olarak Aydem Enerji’ye bağlı iki büyük perakende grup şirketi için geniş çaplı kurumsal iletişim, iç iletişim, medya ilişkileri ve sosyal yatırımları yönetti. Kurumsal itibar yönetimi, kapsamlı iletişim ve PR stratejilerinin yanı sıra dijital kanallar ve sosyal medya, ATL ve BTL ajanslarıyla koordinasyon ve kriz iletişimi sorumlulukları üstlendi.

YORUMLAR